Ouderparticipatie

De ouders van onze leerlingen zijn altijd welkom op school, ook zij maken actief deel uit van het schoolleven. Ouders begeleiden hun kinderen mee tot op de speelplaats, bij de kleuters is dat tot in de klasjes. De school wil ook een ontmoetingsplaats zijn voor alle ouders, je mag er gerust even blijven praten met elkaar.

We nodigen ouders ook graag uit om regelmatig deel te nemen aan activiteiten: mee op uitstap of onderzoek tijdens een project, helpen in de klas om te koken of te naaien, dansen of knutselen, voorlezen of samenlezen, … . Ook op het forum zijn ouders steeds welkom om te proeven waar onze kinderen mee bezig zijn. Bij een projectafsluiting tonen de leerlingen graag aan hun ouders wat ze geleerd hebben.

Ouders van Leefschool ‘t Zandhofje zijn erg betrokken bij wat er met hun kinderen gebeurt op school. Vele ouders engageren zich dan ook graag in de schoolwerking. Dat vraagt het nodige overleg en goede afspraken. In het begin van het schooljaar organiseren wij een omgekeerd oudercontact en daarnaast zijn er meerdere oudercontacten in de loop van het schooljaar waarop de leerkrachten informatie met de ouders uitwisselen over de ontwikkeling van hun kind op school. Er is ook plaats voor extra overleg, op vraag van de ouders, het kind of de leerkracht.

Oudervereniging VZW Vriendenkring ‘t Zandhofje

De Vriendenkring probeert maandelijks samen te komen om de nodige afspraken te maken. Iedere ouder is automatisch lid van de Vriendenkring en is steeds welkom op de vergaderingen. Op de vergaderingen worden de verschillende activiteiten besproken en neemt iemand de verantwoordelijkheid voor de organisatie van een bepaalde activiteit op zich. Er zijn steeds meer vrijwilligers nodig om te ondersteunen.

Een greep uit de verschillende activiteiten: zelfgemaakte muziek cd, inclusief opname & verkoop, een vertelwandeling, het verkopen van kerstrozen, een wafelverkoop, een fantastische kerstmarkt met eigen creaties, een dansfuif met live muziek, … Alles wordt tot in de puntjes verzorgd door tientallen vrijwillige handen met als doel centjes verzamelen om onze kinderen op school op een toffe manier te ondersteunen.

De Vriendenkring beheert de centen van de ouderwerking, zij beslissen wat er met de opbrengst gebeurt.

De VZW Vriendenkring ’t Zandhofje heeft een voorzitter, Joris Neujens en een penningmeester/ secretaris, Rachel Merkelbach. Je kan hen contacteren via: leden@vriendenkringzandhofje.be

Schoolraad

  • Voorzitter & rechtstreeks verkozen lid door ouders: Karlien Robben
  • Directeur school: Sabina Van Everbroeck
  • Rechtstreeks verkozen lid door ouders: Vicky De Ceuster
  • Rechtstreeks verkozen lid door ouders: Tilke Beckers
  • Rechtstreeks verkozen lid door personeel: Pegie De Beuckeleer
  • Rechtstreeks verkozen lid door personeel : Inge Truyen
  • Rechtstreeks verkozen lid door personeel : Wendy Mastbooms
  • Gecoöpteerd lid: Inneke Blom
  • Gecoöpteerd lid: Els Wouters

Je kan de leden van de schoolraad contacteren via: leefschool.zandhofje@sgr3.be